Fluff it yourself!

 

Hej heeej!

 

Welkom bij Studio Kriek! Alvast dikke merci om interesse te tonen in mijn uit de hand gelopen weefavontuur. #lockdownhobby

⬇️

*scroll helemaal naar beneden voor de video*

 


How it all started

Tijdens lockdown 1.0 vielen er voor mij als grafisch ontwerper heel wat opdrachten weg (vb. trouwuitnodigingen, brochures en flyers voor events,…). 🐝  De busy bee die ik ben, zocht daarom naar een alternatieve manier om me creatief bezig te houden.

Ik heb via “The Gram” de kunst van het weven ontdekt en belachelijk veel online tutorials bekeken. Omdat ik mijzelf ken en dingen snel “beu” kan worden, heb ik eerst met de hulp van mijn (handige) vriend zelf een weefgetouw gebricoleerd vooraleer ik me zelf zo’n ding ging aanschaffen. Ik begon te experimenteren met verschillende weeftechnieken, maar al snel werd duidelijk dat ik bleef plakken bij deze schattige wolkjes die een extra toevoeging kunnen zijn als wanddecoratie in je interieur.

 


& toen moesten we opnieuw in ons kot blijven *zucht*

Daar was lockdown 2.0… Plannen die gesmeed waren na deel 1 werden alweer geannuleerd, zoals etentjes, pretparken bezoeken, workshops… Als gevolg kreeg ik uit verschillende hoeken de vraag of ik geen DIY pakket aanbood voor deze mini fluffs. Nu we toch opnieuw met z’n allen thuis vastgekluisterd zitten, dacht ik: Awel ja, waarom ook niet. Had ik dit al eerder gedaan? Nope. Heeeeel spannend dus! Als gevolg ging ik de uitdaging met plezier en zero experience aan.

🎬 

Tutorial

Het resultaat is een “Fluff It Yourself” pakket geworden met de nodige tools om zelf een zacht wolkje te weven. Als leidraad heb ik een video tutorial gemaakt waarbij ik je doorheen heel het proces leid.

 

📮

Ellen to the rescue!

Zit je ergens in de knoop, heb je een vraag of heb je tips nodig? Aarzel dan zeker niet om mij een mailtje te sturen via ellen@studiokriek.be. Ik tracht zo snel mogelijk te antwoorden en help je maar al te graag weer op weg!

Ik wens je alvast heel veel weefplezier!

Liefs, Ellen

 


 

ℹ️

Speciale woorden die aan bod komen

Loom: het weefgetouw, weavingloom

Slot: de gleuf in het frame van het weefgetouw waar je de draad over gaat spannen

Rya knot: weeftechniek om een fringe te creëren met een bundel garen

Fringe: de “froufrou” ofwel “regen” onderaan het wolkje