werkwijze

Hej toekomstige mama, papa, bruid & bruidegom, of geëngageerde ondernemer!

Jullie vragen je vast af hoe alles in z’n werk gaat om tot een keitof ontwerp te komen. Daar gaan een paar gesprekjes, mails en (digitale) drukproeven aan vooraf. Laat jullie zeker niet afschrikken door het proces dat eraan voorafgaat. Jullie staan er niet alleen voor, en ook ik niet. We doen dit eigenlijk een beetje samen. 😉

mail me maybe

Eerst en vooral mogen jullie jezelf even kort voorstellen in een e-mail. Ik vind het prettig om elkaar een beetje te leren kennen, ook al is het vanop afstand. Spreken jullie liever eens af in real life? Dat kan zeker ook, jullie zijn altijd welkom bij mij thuis in Hoboken.

In dit eerste mailtje kunnen jullie ook de eerste ruwe hersenspinsels* verzamelen (*wat vinden jullie mooi én waarom precies,…). Op basis daarvan stel ik een offerte op die geheel vrijblijvend is.


in mijn grafische studio met katten als collega's


3, 2, 1… work it!

Wanneer jullie het gevoel hebben dat ik the right person for the job ben, en akkoord zijn gegaan met mijn offerte, ga ik aan de slag!

Binnen de afgesproken tijd bezorg ik jullie enkele eerste voorstellen waar we in de volgende ronde op kunnen verder bouwen.

Afhankelijk van het project (geboortekaart, trouwuitnodiging of logo), werk ik met een bepaald aantal correctierondes. Deze rondes worden verduidelijkt in mijn prijsopgave. Vraag hier je offerte aan.

print is not dead

Wanneer het aantal prints en het formaat van de kaart/uitnodiging vast staat, vraag ik een offerte aan bij de drukkerij. Op dit ogenblik kunnen we qua druktechniek nog pretty much alle kanten uit. Ik vraag daarom aan de drukker om de prijzen op te lijsten van jullie favoriete druktechnieken en papiersoorten. Is er eentje dat er uit springt én ook nog eens in jullie budget past? Dan kunnen we dé proefdruk bestellen! Een proefprint is doorgaans gratis en enkel mogelijk bij digitaal drukwerk, niet voor foliedruk en letterpress.

questions?

Heb je vragen in verband met de verschillende druktechnieken en levertermijnen? Op mijn F.A.Q. pagina vind je het antwoord op al jouw vragen!

say yes to the press! 🎉

Nadat we de drukproef goed hebben ontvangen, het papier meermaals hebben geaaid, de kleuren hebben bekwijld, de teksten 10x hebben nagelezen én ook hebben LATEN nalezen, kunnen we overgaan tot druk!

Bij een geboorte is het natuurlijk even wachten tot le moment suprême, dan mogen jullie de gegevens via mail bezorgen aan de gekozen drukkerij. Bij trouwuitnodigingen kunnen we al sneller overgaan tot actie. Wat gedaan is, is gedaan 🙂

Bij de creatie van een logo lever ik op het einde van de rit alle logobestanden aan (.jpg, .eps, .pdf, .png) en krijgen jullie er ook een mini huisstijlhandboekje bij met daarin het kleurenpalet en fontgebruik.