what the kriek?

Hej hej, ik ben Ellen! Ik ben grafisch ontwerper from the nineties en woon samen met mijn hubby en furry babies in Hoboken, vlakbij ’t Stad. Naast mijn daytime job als grafisch vormgever ben ik sinds 2013 ook het blozend gezicht achter Studio Kriek.

Ik maak voornamelijk op maat gemaakte ontwerpen voor geboortekaartjes, trouwuitnodigingen en wenskaarten, maar ook (startende) zelfstandigen kunnen bij mij terecht voor de creatie van hun visuele identiteit. ✏️ Denk maar aan een logo (huisstijl), naamkaartjes, briefpapier, social media templates,… You name it, I make it!

Dankzij mijn opleiding DTP is het printklaar maken van bestanden easy as pie, je kan de communicatie met de drukkerij dus gerust aan mij overlaten. 😉

Mijn roze draad

Ik laat me inspireren door de kleuren van de natuur zoals een zonsondergang op een crispy winteravond, wolkenpatronen in de lucht,…

Regenboog- en pastelkleuren zijn ook een soort rode roze draad doorheen mijn werk. Mijn doel: een lach toveren op het gezicht van mensen wanneer ze mijn ontwerpen zien.

Het Noorden kwijtgeraakt

Ellen Deckx, portret, zweden

Meer sjaal dan Ellen tijdens een frisse boottocht door de Archipelago (Stockholm, november 2018)

foto van zweedse straten in östermalm stockholm


In mijn vrije tijd hou ik enorm veel van reizen. Ik ben zelfs volledig het noorden kwijtgeraakt in Scandinavië en probeer daarom zo vaak als ik kan een stad te bezoeken in het hoge noorden. Jaarlijks probeer ik ook de sneeuw op te zoeken, liefst van al in het mågische Lapland.

Naast het zijn van een traveljunkie kan ik ook intens genieten van een ellenlange wandeling op een kleurrijke herfstdag in ons Belgenlandje. Lekker en uitgebreid gaan brunchen doe ik het liefst in ’t Stad.

🌈 Fun facts

 • Parttime cloudspotter &
  bloesem-aaier
 • Gewoond & gewerkt in Stockholm
 • Forever een sneaker girl
 • Donuts for dinner
 • Mijn katjes heten Pix’l & Ray
 • Weefteef sinds ’20
 • Kersensnoepjes for life
 • Spreukt en lite Zwöds
 • Heeft een frou sinds 2005

Wist je dat… ✏️

Mijn favoriete online drukkerij een blog heeft geschreven over mij? Ik was zo vereerd toen Zwartopwit me vroeg of ik er mee aan wou schrijven! De blogpost kan je hier terugvinden.

is het een match?

Ben je ook te vinden voor een speels design in een kleurrijk jasje? Dan moeten we dringend eens samenzitten!

Let's create pretty things together! →