Studio Kriek

What the kriek?

Hej hej, ik ben Ellen! Ik ben grafisch ontwerper, mama van Pix’l & Ray (2 katjes by the way) en geboren in de nineties. Naast mijn daytime job bij een Antwerps reclamebureau ben ik ook het (blozend) gezicht achter Studio Kriek.

Ik maak graag op maat gemaakte ontwerpen voor zowel gelegenheidsdrukwerk (denk aan geboortekaartjes, trouwuitnodigingen, wenskaarten) als commercieel drukwerk (visitekaartjes, logo’s (huisstijl), banners voor web,…). Naast grafische vormgeving vind ik het ook fijn om memorabele momenten vast te leggen met mijn camera.

Foto genomen door mijn vriend in de Kalmthoutse Heide. Ik met een sparkly regenboogrok waarvan ik dacht ze nooit te durven dragen.

Mijn roze draad

Ik laat me inspireren door de kleuren van de natuur: een mooi (roos) luchtje aan de hemel, een zonsondergang op een crispy winteravond,…
Van de kleurrijke en speelse Memphis stijl ben ik ook best fan. Abstracte patronen maken met vlekjes en streepjes door gebruik te maken van verschillende soorten brushes vind ik enorm fijn. Regenboog -en pastelkleuren zijn ook een soort rode, of beter, roze draad doorheen mijn werk. Mijn doel is vooral om mensen een lach op hun gezicht te toveren wanneer ze mijn ontwerpen zien.

Het Noorden kwijtgeraakt

Meer sjaal dan Ellen tijdens een frisse boottocht door de Archipelago
(Stockholm, eind november 2018)

In mijn vrije tijd hou ik enorm veel van reizen. Ik ben volledig het noorden kwijtgeraakt in Scandinavië en tracht elk jaar een gebied/stad te verkennen in het hoge noorden. Eind 2018 heb ik drie maanden gewoond en gewerkt in hartje Stockholm, een beetje mijn home away from home .

Roze huisjes bij een (vroege) zonsondergang in de wijk Östermalm (Stockholm, oktober 2018)

Ik ben niet alleen een traveljunkie, ik kan ook intens genieten van een ellenlange wandeling op een kleurrijke herfstdag, lekker en uitgebreid brunchen met mijn vriend(innen) & jaarlijks probeer ik de sneeuw op te zoeken, liefst van al in het mågische Lapland.

Op z’n Zweeds: Trevligt att träffas – Aangenaam :-)!

Samenwerken?

Ben je ook te vinden voor een speels design in een kleurrijk jasje? Dan moeten we dringend eens samenzitten! Ook bedrijven wil ik aanspreken; stand out met een fel kleurtje of een minder formeel font. Only dead fish go with the flow ;)!

let's collab!