fbpx
Studio Kriek

faq

Een ontwerp op maat, hoe lang duurt het vooraleer wij een eerste voorbeeld te zien krijgen?

Vanaf onze eerste ontmoeting moet je een 3-tal weken rekenen. Deze datum wordt vastgelegd tijdens ons eerste kennismakingsgesprek. In het geval ik de deadline niet zou kunnen halen wegens omstandigheden – hou ik jullie hier natuurlijk van op de hoogte.

Heb jij een vaste collectie geboortekaarten of trouwkaarten?

Jammer genoeg nog niet voor trouwkaarten, maar sinds kort wel voor geboortekaarten! Die kan je hier terugvinden. Momenteel staat er nog maar één design online dat aanpasbaar is naar jullie behoeften, en waarvoor ik een fixed price vraag voor het ontwerp. De prijslijst voor het drukwerk kan je ook gewoon downloaden op die pagina 🙂 Doorgaans maak ik wel nog steeds op maat gemaakte ontwerpen.→ Mijn portfolio kan je op deze pagina terugvinden.

De drukker? Kiezen wij iemand of werk jij met een vaste drukker?

Doorheen de jaren heb ik zo mijn lijstje favoriete drukkers ontwikkeld waarvan ik weet, wie waar goed in is. Dit wil niet dat ik hier aan vast klamp ;)! Als jullie zelf iemand aanraden / iemand in jullie buurt kennen, dan sta ik daar zeker voor open, dus let me know!

Wat met de communicatie met de drukkerij?

Deze taak neem ik ook graag voor mijn rekening, hier hoeven jullie je dus geen zorgen over te maken. Ikzelf lever de afgewerkte bestanden drukklaar aan & hou jullie op de hoogte wanneer de kaartjes kunnen afgehaald worden.

Kunnen we een proefdruk krijgen?

Een proefdruk is zeker mogelijk en raad ik zelfs aan! Doorgaans is dit gratis te verkrijgen bij de gekozen drukker (als het geen ‘specialleke’ is zoals goudfolie / letterpress, kost dit massa’s geld voor slechts een print). Op basis van de proefdruk kunnen we veel zaken checken zoals lettergrootte, kleuren en nog eens extra goed teksten (laten) nalezen.

Hoe lang op voorhand verzenden we onze trouwuitnodigingen?

Normaliter is dit ten laatste 1,5 maand op voorhand. Als jullie dit te kort dag vinden kunnen jullie steeds werken met een save the date. Een save the date kaartje wordt al vrij snel na de verloving uitgestuurd naar de gasten (afhankelijk van hoe lang jullie verloofd zijn hé :)).

Wanneer is mijn drukwerk klaar?

na akkoord kan dit al binnen de 7 werkdagen, afhankelijk van de oplage, het type drukwerk en de druktechniek.

Hoe leveren we na de bevalling de gegevens (datum, lengte, gewicht, tijdstip) het beste aan?

Jullie mogen dit doen door me simpelweg een berichtje te sturen via Whatsapp. Daarna bevestig ik dat ik alles goed heb ontvangen, stuur ik eventueel nog een laatste keer het finale ontwerp door, en stuur ik dit rechtstreeks naar de drukker. Hoe sneller we handelen, des te sneller zijn de geboortekaartjes klaar!

Wat is de oplevertermijn van geboortedrukwerk?

Geboortedrukwerk wordt aanzien als spoeddrukwerk, dit kan dus heel snel gaan! Afhankelijk van de uitvoering (digitaal geprint kaartje) kan dit de dag zelf nog klaar zijn, of als het een ‘specialleke’ is zoals  foliedruk/ letterpress moet je toch minstens 3 werkdagen rekenen.


 Wat als ik beval tijdens het weekend?

De meeste drukkerijen werken niet tijdens het weekend. De drukker zal in dit geval zijn best doen om de kaartjes maandagochtend in productie te laten gaan zodat ze met een beetje geluk diezelfde dag nog klaar zijn (afhankelijk van de druktechniek).

Wat is letterpress net?

Letterpress is mooi, maar écht een heel mooie druktechniek waar je origineel mee kan uitpakken. Letterpress is een ambachtelijke manier van drukken en dus heel arbeidsintensief, vandaar z’n hogere kostenplaatje. Hierbij worden de letters / vormgeving IN het papier gedrukt, wat een leuk reliëf creëert. De randen van het papier (de kaart) kunnen ook meegekleurd worden, waardoor jouw uitnodiging extra in de verf gezet kan worden vanuit alle invalshoeken. Ikzelf ben hier grote fan van.

Toch nog verdere vragen? Stuur me gerust een mailtje en ik beantwoord ze graag!