faq

Vanaf wanneer contacteren we jou best voor een ontwerp op maat?

Ik zeg altijd: hoe vroeger hoe beter! Voor een ontwerp op maat voor je geboortekaart of uitnodiging kan je er nooit te vroeg bij zijn. Een maand voor de uitgerekende datum is erg krap, dan is maatwerk helaas niet mogelijk. Voor de last-minuters kan ik wel verwijzen naar mijn vaste collectie!

Hoe lang duurt het vooraleer wij een eerste voorbeeld te zien krijgen?

Vanaf onze eerste ontmoeting moet je een 3-tal weken rekenen. Deze datum wordt vastgelegd tijdens ons eerste kennismakingsgesprek. In het geval ik de deadline niet zou kunnen halen hou ik jullie hier natuurlijk van op de hoogte! Dit geldt voor trouw- en geboortedrukwerk. Voor een logo moet je minstens 4 weken voorzien.

Heb jij een vaste collectie geboortekaarten of trouwkaarten?

Jammer genoeg nog niet voor trouwkaarten, maar sinds kort wel voor geboortekaarten! Die kan je hier terugvinden. Geen zorgen, ik maak nog steeds op maat gemaakte ontwerpen. Mijn portfolio kan je op deze pagina terugvinden.

Werk jij met een vaste drukker?

Doorheen de jaren heb ik zo mijn lijstje favoriete drukkers ontwikkeld waarvan ik weet wie waar gespecialiseerd in is. Dit wil niet zeggen dat ik hier aan vast klamp, als jullie zelf iemand aanraden / iemand in jullie buurt kennen, dan sta ik daar zeker voor open!

Wat met de communicatie met de drukkerij?

Ik zorg voor de offertes en technische aanlevering van de bestanden. Van zodra jullie kindje geboren is, mogen jullie de drukkerij hiervan op de hoogte brengen. Zij finaliseren de geboortekaart en geven jullie een belletje wanneer de kaarten mogen opgepikt worden. Dit is de snelste manier van werken.

Kunnen we op voorhand een proefdruk krijgen?

Een proefdruk is zeker mogelijk en raad ik zelfs aan! Vaak is een drukproef gratis te krijgen met uitzondering van foliedruk en letterpress. Op basis van de proefdruk kunnen we veel zaken checken zoals lettergrootte, kleuren, en kunnen we nog eens extra goed de teksten (laten) nalezen.

Hoe leveren we na de bevalling de gegevens (datum, lengte, gewicht, tijdstip) het beste aan?

Jullie mogen de drukkerij in kwestie zelf even bellen / mailen zodat zij dit op de moment zelf kunnen aanpassen. Niet elke kaart wordt bij dezelfde drukker geprint, de juiste contactgegevens bezorg ik jullie van zodra dit bepaald is!

Wat is de oplevertermijn van geboortedrukwerk?

Geboortedrukwerk wordt aanzien als spoeddrukwerk, dit kan dus heel snel gaan! Afhankelijk van de uitvoering (een digitaal geprint kaartje) kan dit de dag zelf nog klaar zijn. Wanneer we gekozen hebben voor een specialere druktechniek zoals foliedruk/ letterpress, moet je toch minstens 3 werkdagen rekenen.

 Wat als ik beval tijdens het weekend?

De meeste drukkerijen werken niet tijdens het weekend. De drukker zal in dit geval zijn best doen om de kaartjes maandagochtend in productie te laten gaan zodat ze met een beetje geluk diezelfde dag nog klaar zijn (ook weer afhankelijk van de druktechniek).

Hoe lang op voorhand verzenden we onze trouwuitnodigingen?

Normaliter is dit ten laatste 2 maand op voorhand. Als jullie dit te kort dag vinden kunnen jullie steeds werken met een save the date.

Wat is letterpress precies?

Letterpress is een erg leuke druktechniek waar je origineel mee kan uitpakken. Het is een ambachtelijke manier van drukken en dus heel arbeidsintensief, vandaar z’n hogere kostenplaatje. Hierbij worden de letters / vormgeving IN het papier gedrukt, wat een leuk reliëf creëert. De randen van het papier (de kaart) kunnen ook gekleurd worden, waardoor jouw uitnodiging extra in de verf gezet wordt vanuit alle invalshoeken. Ikzelf ben hier grote fan van.

Maak jij ook naamstickers voor de doopsuiker?

Yes I do, en helemaal in de stijl van het geboortekaartje. De stickertjes bestellen we best op voorhand zodat jullie rustig de tijd hebben om de doopsuiker/snoepdoosjes te bestickeren. Ik raad aan om dit ten laatste 1 – 1,5 maand op voorhand te doen.

Kunnen we bij jou terecht voor enveloppen?

Zeker wel! Ik bestel ze zelf online en laat ze leveren bij jullie thuis. Bij AVA papierwaren zijn er ook veel formaten en kleuren waaruit jullie kunnen kiezen.


Toch nog verdere vragen? Zet ze even op mail en ik beantwoord ze zo snel mogelijk.